Розробка "Domain Awareness System", яку також називають "Dashboard" (інструментальна панель), здатна миттєво витягувати необхідну корисну інформацію. Система виводить на великий екран або дисплей ноутбука інформацію з поліцейських та інших джерел, включаючи протоколи арештів, дзвінки в службу "911", записи з камер спостереження і визначників номерних знаків, встановлених по всьому місту

На даний момент системою "Dashboard" користуються лише поліцейські Нью-Йорка, здебільшого це працівники контртерористичного підрозділу.

Розробка, яка обійшлась поліцейським в $30-40 мільйонів, вже встигла себе добре зарекомендувати в роботі. Нещодавно компанія Microsoft та поліцейський департамент Нью-Йорка уклали угоду про право на продаж "Dashboard" іншим правоохоронним агенствам по всьому світу. Згідно угоди, департамент отримуватиме 30% прибутку з продажів системи, яка надійде на ринок вже в серпні цього року.

До слова, в відомому агентстві передових оборонних дослідницьких проектів DARPA працюють над системою передбачення злочинів.