Появу заяви військово-історичного товариства спровокувала заява прем'єр-міністра України Арсеній Яценюка про вторгнення СРСР до Німеччини.

"Початок року 70-річчя Великої Перемоги затьмарений безпрецедентною за нахабством і брехливістю заявою українського прем'єра А.Яценюка про "вторгнення СРСР до Німеччини і на України", яка була зроблена в ефірі німецького ТБ. Це прозвучало на тлі факельної ходи бандерівської мерзоти в його країні і підтримки українським міністерством культури (!) знесення всіх пам'ятників радянської епохи. Відмова влади Німеччини коментувати цинічне знущання над історією у виконанні Яценюка багаторазово посилила ситуацію. Цей перший залп по історичній правді, який дали Яценюк і його айнзац-команда у рік 70-річчя Великої Перемоги ми не можемо проігнорувати. Не можемо піддаватися безпечності Європи, де скандування "Я Шарлі!" заглушає гуркіт артилерійських залпів української армії по мирних містах Донбасу", — наголосили автори заяви.

У товаристві вважають, що зусиллями президента Росії сьогодні відроджується могутність російської армії та флоту, які 70 років тому розгромили європейський нацизм.

Автори заяви зазначили, що "сильна армія - найкраща гарантія миру", але війна за розуми "ведеться з тією ж нещадністю, з якою доводилося битися нашим дідам у Севастополі, під Сталінградом і в битві за Берлін".

Нам не можна "проспати" молодь. Нам необхідна консолідація держави і суспільства на основі цінностей, щеплених нашою історією. Нам необхідний патріотичний тренд в суспільній свідомості. Потрібні фільми, книги, виставки, сучасні відеоігри, потрібен патріотичний інтернет, патріотичне радіо і ТБ. Проти нас - а значить, проти правди, - почався новий бліцкриг. Ми повинні виступити на підтримку президентського курсу і перейти в ідеологічний контрнаступ по всьому фронту - в цій війні за розуми,
— вказано у заяві.

Під даним текстом,який був оприлюднений на сайті вказаної організації, підписалися міністр культури РФ Володимир Мединський, віце-прем'єр Дмитро Рогозін, режисер Микита Міхалков і актор Михайло Пореченков.

До слова, раніше повідомлялося, що листонош Росії перевдягнули у форму, схожу на нацистську. Яка політика — така й мода.