Про це повідомляє управління зі зв'язків з громадськістю МВС України.

Як повідомив виконувач обов’язків начальника столичної міліції Валерій Мазан, частина радикально налаштованих активістів пройшла до зали суду, намагаючись зірвати засідання та звільнити засуджених за терористичний акт. Окрім цього, під час зачитування вироку судді плеснули в обличчя невідомою речовиною. Після цього до охорони громадського порядку були залучені працівники спецпідрозділу “Беркут”.

Водночас конвоювання засуджених до СІЗО здійснювали працівники спецпідрозділу “Грифон”.

Читайте також: Грібаускайте засудила насильство в Україні й підтримала Луценка

Після того, як правопорушники почали блокувати службовий автомобіль конвою і кидати у вікна суду пляшками та камінням, правоохоронці мали повне право застосувати зброю.

“В результаті неправомірних дій активістів було пошкоджено фасад будівлі суду, розтрощені вікна. Проте міліціонери діяли стримано, аби не допустити спричинення шкоди громадянам”, - йдеться в повідомленні.

“Я акцентую, що працівники конвойної служби були озброєні і мали повне право застосовувати вогнепальну зброю в цей період, оскільки була спроба захвату автомобіля, – наголосив Мазан.

Нагадаємо, Києво-Святошинський суд Київської області засудив Ігоря Мосійчука, Володимира Шпару та Сергія Бевза до 6 років позбавлення волі. Так званих "васильківських терористів" визнали винними в намірі скоїти вибух пам'ятника Леніну в Борисполі під час святкування Дня незалежності в 2011 році.

Після винесення вироку розпочалися сутички активістів із "Беркутом". Бійка спалахнула після того, як люди заблокували виїзд, щоб автозаки із засудженими не могли виїхати. Внаслідок сутичок активістів із "Беркутом" постраждали і протестувальники, і журналісти.

5 активістів потрапили до лікарні після сутичок з "беркутівцями". Серед них був і екс-міністр Юрій Луценко, якому розбили голову, після чого відвезли до лікарні "Борис".