Про це у Facebook повідомив глава МВС Арсен Аваков.

“Конверт” розташовувався в Києві та надавав “послуги” з конвертації коштів та мінімізації податкових зобов'язань понад одній тисячі підприємств реального сектору економіки,
- розповів міністр.

Він уточнив, що у схемі діяльності були задіяні банківська установа ПАТ КБ “Стандарт”, понад 40 підприємств з ознаками фіктивності, транзитні підприємства та понад 30 фізичних осіб, з рахунків яких кошти переводилися в готівку.

У цій справі було проведено 7 обшуків, під час яких вилучено близько 5 мільйонів гривень, 17 печаток підприємств з ознаками фіктивності, первинні бухгалтерські документи, а також 4 одиниці зброї та набої до неї.


Крім цього, накладено арешт на рахунки підприємств з ознаками фіктивності та фізичних осіб, задіяних у злочинній схемі на суму близько 4 мільйонів гривень.

Під час документування встановлено причетність до діяльності “конвертаційного центру” близько 10 осіб. Крім того встановлено корупційні зв’язки організаторів “конверцентру” з керівництвом однієї з районних податкових інспекцій міста Києва.

Нагадаємо, 19 грудня в Києві було затримано вбивцю трьох людей у столиці і торговця наркотиками. За інформацією керівника прес-служби київської прокуратури Олени Яхно, затриманий вбивця вже помер.