"За фактами грубого порушення правопорядку біля приміщення ОДА слідчим управлінням міліції до єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень за ознаками ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство) та ч. 2 ст. 345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу)", — інформує прес-служба УМВС України у Вінницькій області.

Також повідомляється, що восьмеро працівників міліції, які забезпечували охорону громадського порядку, отримали різного ступеню тілесні ушкодження та отруєння газом.

"Семеро з них були госпіталізовані, троє перебувають в реанімації. Також за медичною допомогою звернулось шестеро громадян, які не потребували госпіталізації", — додали у вінницькій обласній міліції.

Як відомо, у Вінниці люди штурмували будівлю облдержадміністрації, вимагаючи залишити на посаді голову обласної ради Сергія Свитка.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков доручив начальнику вінницької міліції Ігорю Маринцю провести ретельне розслідування цього інциденту.

У свою чергу, активісти планують провести ще два протести — в неділю та понеділок.