Про це повідомили інші учасники голодування.

"Аню, яку забрала "швидка", у лікарні чекали, щоб вручити повістку. Там же в лікарні її, напівсвідому, намагалися допитати", – розповіла голодувальниця Катерина.

Як повідомив товариш Ющенко Юрій Фартушний, лікарі "швидкої", які приїхали під Український дім, наполягали на "обов'язковій госпіталізації, щонайменше, на добу під крапельницею".

"Коли ми приїхали в лікарню, то дуже довго чекали на огляд і на консультативний висновок. Коли Аня дочекалася огляду, лікарі сказали обов'язково припинити голодування і написали "прийом електроліків", однак що це таке нам пояснити відмовилися", – сказав він.

Під час розмови з лікарями у коридорі лікарні з'явилися двоє правоохоронців.

"Вони відразу запитали, чи є тут Анна Ющенко. І запитали, чи може вона з ними поговорити. Аня погодилася. Старший лейтенант Олексанр Палауа, який відмовився представитися, записував її пояснення", – сказав Фартушний.

"За словами лейтенанта, він отримав наказ від керівництва відібрати пояснення, однак причин таких дій він не пояснив", – додав він.

За словами Ющенко, її питали про особисті дані, про голодування.

"Питали, з якого числа я там знаходжусь, з якого числа я голодую, що вживала упродовж цього часу, чи належу до політичних партій, яку організацію представляю, чи платять мені за це гроші (в протоколі не писали, але питали)", – сказала Ющенко.

"Я належу до двох громадських організацій, однак під Українським домом представляю себе як громадянка України", – сказала вона.

Дівчина також додала, що припинить голодування за рекомендацією лікарів.

Як відомо, сьогодні Анну Ющенко з-під Українського дому забрала "швидка".