"Прошу вас ці переговори продовжити, виходячи з того, що Україна була, є і, сподіваюся, залишиться нашим стратегічним партнером в цій частині нашої спільної роботи, маючи на увазі зростаючі потреби європейських споживачів", — сказав Володимир Путін на зустрічі з Олексієм Міллером.

Він висловив думку, що газотранспортна система України, безумовно, буде затребувана.

В ході зустрічі прем'єр РФ нагадав, що кілька років тому з'явилася домовленість про створення з Україною та європейськими партнерами газотранспортного консорціуму, і в зв'язку з цим був підписаний меморандум. Глава уряду поцікавився перспективами роботи в цьому напрямку.

"Ідея консорціуму впродовж буквально останніх декількох місяців нашими українськими колегами була внесена на порядок денний наших переговорів, ми готові співпрацювати", — сказав глава "Газпрому".

За його словами, "переговори поки не завершилися, є розуміння загальних підходів".

"Є домовленість про те, що в січні наступного ми з українськими колегами сядемо за стіл переговорів", — сказав Олексій Міллер.

Нагадаємо, вчора міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко повідомив, що Україна подала заявку на закупівлю 27 мільярдів кубометрів російського газу.