“Я прийняв рішення і це найважливіше рішення в моєму житті - я буду балотуватися в президенти. Як Ви пам'ятаєте, Кремль зніс мене і моїх соратників з "Правого дела" і нам не вдалося зробити те, що ми хотіли. Але я не звик зупинятися на півдорозі”, - заявив бізнесмен Михайло Прохоров.

Також Прохоров наголосив, що побудує свою передвиборну програму на, цитуємо, "повній відсутності популізму" і не буде критикувати чинну владу.

Наразі мільярдеру потрібно провести збори, де б його кандидатуру підтримали щонайменше 500 осіб. А згодом назбирати по всій Росії 2 мільйони підписів. Лише тоді Прохорова зареєструють офіційним кандидатом на посаду президента.

Зазначимо, його статки оцінюють у 18 мільярдів доларів США. В Росії в рейтингу мільярдерів цьогоріч він зайняв третє місце.

Вибори президента, нагадаємо, відбудуться в березні 2012 року. Поборотися за крісло глави держави, окрім Прохорова, планує також чинний прем’єр Володимир Путін, лідер "Іншої Росії" Едуард Лімонов, Григорій Явлінський від “Яблука” та член “Справедливої Росії” Сергій Миронов.