Про це в четвер, 12 березня, повідомила міністр фінансів України Наталія Яресько.

Тільки починаємо ці переговори завтра. Думаю, що ми повинні знайти якесь рішення з кредиторами ... Я в цілому оптиміст: реаліст, але оптиміст. Сподіваюся, що протягом двох місяців знайдемо це рішення,
— сказала вона на прес- конференції в Києві в четвер.

Міністр визнала, що переговори будуть непростими, оскільки є різні кредитори і зобов'язання. У той же час, відповідаючи на питання про борги перед російськими власниками єврооблігацій, глава Мінфіну зазначила, що всі кредитори України рівні.

"Ми не відрізняємо однієї національності від іншої", — наголосила Яресько.

Міністр фінансів додала, що проведе перші консультації з кредиторами з приводу планованої реструктуризації зовнішнього боргу в рамках веб-конференції в п'ятницю, 13 березня, на якій оголосить її параметри. За її словами, основна мета — протягом чотирьох років отримати зниження тиску на бюджетні платежі в рамках 15 млрд доларів.

Яресько також відзначила, що наступного тижня вона почне безпосередні переговори з кредиторами, плануючи протягом приблизно 10 днів відвідати, зокрема, Нью-Йорк та Лондон.

До слова, Київ очікує отримати перший транш кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) до кінця завтрашнього дня, 13 березня.