Про це пише Insider.

"21 листопада головний сепаратист Донецька Олександр Захарченко підписав наказ про призначення в.о. міністра вугілля та енергетики "ДНР" Файніцького Євгена Едуардовича. Це ім'я скаже багато тим, хто цікавився подробицями чорних схем "Сім'ї" екс-президента Віктора Януковича і біглого "молодоолігарха" Сергія Курченка", - йдеться в матеріалі.

Як пише видання, Євген Файніцький був одним з керівників групи юристів Курченка.

"Як свідчать документи, знайдені в київському офісі корпорації "ВЕТЕК", в юридичному департаменті Курченка відділ Файніцького був найбільш високооплачуваним", - зазначив автор.

Згідно зі структурною схемою розподілу обов'язків, Файніцький займався зовнішніми конфліктами групи Курченка, особистими питаннями "акціонера", вирішенням питань у судах.

"Коротко кажучи, Файніцький був "рішалою" Курченка. Цьому статусу сприяло і минуле місце роботи юриста. До роботи у Курченка, Файніцький був начальником слідчого відділу СБУ в Харківській області. І навіть у 2006 році, ще у званні майора юстиції, отримав від президента Віктора Ющенка медаль "За бездоганну службу" третього ступеня", - наголошує видання.

Як відомо, молодий олігарх Сергій Курченко живе і працює в Москві. Він ні в чому собі не відмовляє, хоча в Австрії і заморозили його активи. Курченко орендує елітний особняк в Срібному бору.