Про це під час зустрічі з представниками воєнно-дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні, заявив міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє прес-служба Міноборони.

У нас в планах є збільшення чисельності Збройних Сил України, у зв’язку з цими загрозами, які в нас сьогодні є. І не тільки чисельності, а й оснащеності, кількості озброєння та техніки. Ми плануємо це зробити в рамках розвитку Збройних Сил України у найближчий час. Обставини, які є сьогодні в Україні змушують нас робити це дуже швидко і приймати відповідні рішення,
— зазначив Полторак.

Він також додав, що в Україні є достатній і великий потенціал оборонно-промислового комплексу, який до цього, на жаль, практично не використовувався. Тому, за його словами, одне з пріоритетних завдань – організація взаємодії з підприємствами ОПК для забезпечення Збройних Сил сучасними засобами".

До слова, генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив, що в цілому військова прокуратура порушила понад три тисячі кримінальних проваджень проти бійців в зоні АТО за невиконання наказів, крадіжки, розбійні напади та вбивства.