"У цих цілях передбачається посилити угруповання військ і сил на стратегічних напрямках", — заявив Шойгу на засіданні колегії Міноборони.

Він додав, що "уточнені показники оснащення Збройних сил сучасним озброєнням і військовою технікою, скоректований хід будівництва військових містечок та об'єктів військового призначення".

Шойгу нагадав, що президент країни Володимир Путін у своєму посланні Федеральним зборам у грудні визначив орієнтири військового будівництва і дав доручення щодо подальшого розвитку Збройних сил.

Поставлене президентом завдання — не допустити військової переваги над Росією буде, безумовно, виконано,
— пообіцяв російський міністр.

При цьому Шойгу зауважив, що Росія не має наміру втягуватися в дорогу гонку озброєнь, але при цьому готова гарантовано забезпечити свою обороноздатність в нових умовах.

"У цих цілях необхідно головні зусилля зосередити на підвищенні якісного стану стратегічних ядерних сил, нарощуванні бойового складу і можливостей армії і флоту, а також створенні нового виду Збройних сил — Повітряно-космічних сил", — підсумував він.

Читайте також: З Донбасу воєнний стан розповзеться на сусідні області, — Чорновіл

До слова, американський мільярдер, засновник фонду "Відродження" Джордж Сорос вважає, що президент Росії Володимир Путін хоче встигнути знищити Україну до економічного колапсу в Росії.