Як відомо, у березні 2014 року від збройних сил країн-партнерів, у якості гуманітарної допомоги, до Збройних Сил України надійшло 300 тисяч раціонів сухих пайків "MRE", які через об’єднані центри забезпечення було видано до ЗСУ.

Як нагадує прес-служба Міноборони, 6 червня 2014 року співробітники Очаківського МВ УМВС України в Миколаївській області спільно з представниками Військової служби правопорядку у Збройних Силах України під час перевірки торгових місць роздрібної торгівлі на міському базарі в Очакові виявили у продажі в місцевого мешканц раціони сухих пайків "MRE".

Читайте також: На Миколаївщині начальник складу військової частини продавав американські сухпайки

Тоді продавець пояснив, що американські сухі раціони 3 червня 2014 року йому передав військовослужбовець однієї із військових частин міста Очаків Миколаївської області.

Попередньо встановлено, що зазначені сухі раціони були залишені військовослужбовцями збройних сил США після проведення у 2011 році командно-штабних навчань "Сі-Бриз 2011", як такі, що невикористані. У зв’язку з тим, що в даних сухих раціонах закінчувався строк придатності, начальник продовольчої служби військової частини капітан К. із корисливих мотивів з метою збуту передав громадянину Ш. під реалізацію 44 раціони сухих пайків "MRE", – йдеться у повідомленні.

Водночас встановлено, що фактична наявність 300 тисяч раціонів сухих пайків "MRE", які надійшли від збройних сил країн-партнерів, у якості гуманітарної допомоги до ЗСУ у 2014 році, відповідає обліковим даним у місцях зберігання.

Нестач та надлишків не виявлено.

Зараз за цим фактом продовжується службове розслідування.

До слова, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні у Верховній Раді заявив, що прокуратура перевірила інформацію про начебто продаж в інтернеті сухпайків, які США прислали для української армії, і вона не підтвердилася.