Ідею вже внесли до нового переліку запропонованих міністерством вимог для присвоєння вчених звань, повідомляє ZN.UA. Втім, спочатку ці вимоги обговорить громадськість.

Перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун пояснила в інтерв’ю виданню, що йдеться не про примхи міністерства, а про обов'язкову умову підвищення якості наукових досліджень.

Отримання вчених звань тягне за собою надбавку до зарплати. Позиція міністерства полягає в тому, що державні кошти у вигляді надбавок повинні бути призначені для людей, які довели високу якість своєї роботи. Безперечно, знання іноземної мови саме по собі не є достатнім показником якості, але навіть критики позиції міністерства в чесній дискусії визнають, що вони не знають жодного хорошого вченого, який би не знав іноземної мови,
— пояснила вона.

Поки що МОН веде активні переговори з усіма установами, в яких складають відповідні іспити з іноземною мови. Більшість вже погоджуються надати викладачам 50% знижки.

"Потрібно, щоб держава, суспільство повернулися обличчям до науки. І усвідомили, що вона — не нахлібник, на якого постійно не вистачає грошей, а потужний інструмент розвитку. Але для цього має активізуватися саме академічне співтовариство, показавши нові стандарти якості в роботі", — переконана Совсун.

До слова, Міноствіти планує покращити знання дітей з англійської мови — найближчим часом на волонтерських засадах обіцяють створити літні мовні табори.