Про це заявив Міністр юстиції Павло Петренко.

"Та доказова база, яка була отримана нами, складає близько 129 аркушів письмових доказів і відеоматеріалів. Все це долучено до позову", - повідомив Петренко.

"Ми подали в суд про заборону Комуністичної партії на підставі Закону України "Про політичні партії в Україні", - додав він.

За словами міністра, комуністи порушили закон в статтях про антиконституційну діяльність, підтримку сепаратистів і терористів на сході України, підтримку керівництвом КПУ військової агресії і захоплення Криму РФ, закликів до зміни територіальної цілісності і конституційного ладу України, організації сепаратиських мітингів, забезпечення матеріально-технічною, в тому числі і зброєю, терористичних організацій, підтримки псевдореферендумів фейкових республік "ДНР" і "ЛНР", активної участі у військових діях проти українських Збройних Сил на території Луганської і Донецької області .

"Всі ці факти збули зафіксованими СБУ та органами прокуратури в рамках цілої низки кримінальних справ, які порушені", - наголосив Петренко.

"Ми переконані, що з такою доказовою базою наша позиція є дуже сильною в юридичному плані і КПУ повинна бути ліквідованою", - додав міністр.