Про це йдеться у тексті угоди між Україною і Нідерландами, яку президент Петро Порошенко пропонує ратифікувати Верховній Раді.

"Місія складається з військового й невійськового персоналу направляючої держави і Австралії та, у відповідних випадках, інших держав, громадяни яких перебували на літаку рейсу МН17. Чисельність Місії становить не більш ніж 700 озброєних осіб персоналу", — йдеться в угоді.

"Персоналу Місії дозволяється мати і носити зброю, а також застосовувати силу в порядку самооборони та для виконання своєї діяльності відповідно до цієї Угоди", - наголошують сторони.

"Персоналу Місії надається такий самий статус, який надається адміністративно-технічному персоналу дипломатичного представництва держави, яка є стороною Віденської конвенції про дипломатичні зносини від 18 квітня 1961 року", - додають у тексті.

Як відомо, міжнародні експерти, які планували в неділю відвідати місце катастрофи малайзійського Boeing, відмовилися від планів через стрілянину в тому районі.

За інформацією фахівців, які розслідують катастрофу малайзійського Boeing 777, перші дані з "чорних скриньок" свідчать, що причиною аварії літака стала "потужна декомпресія внаслідок вибуху".

Нагадаємо, на території України поблизу кордону з РФ терористи збили малайзійський лайнер. Загинули 298 пасажирів.

За словами радника Міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, цивільний літак над Торезом збили проросійські бойовики із зенітно-ракетного комплексу "Бук".

У суботу, 19 липня, в СБУ заявили, що Росія чинить спроби приховати свою причетність до трагедії.