Таке рішення прийняли в середу, 18 квітня, на засіданні комісії після обговорення повідомлень про проведення масових акцій на території Харкова, поданих від народних депутатів України Андрія Кожем’якіна та Юрія Одарченка.

"Зокрема, народний депутат Юрій Одарченко зазначив, що 10 тисяч людей мають намір провести спочатку мітинг біля Апеляційного суду Харківської області, а потім пройти ходою до Качанівської колонії. Андрій Кожем’якін подав заявку про проведення зустрічі депутатів з виборцями на площі Руднєва і прилеглої до неї території з 9:00 до 18:00", — йдеться в повідомленні прес-служби міськради.

Голова погоджувальної комісії, заступник міського голови Ігор Терехов зазначив, що заявлені акції повністю блокують нормальне життя Харкова, оскільки зачіпають основні магістралі міста: харків’яни не зможуть добратися на роботу і повернутися додому.

Раніше суд заборонив проводить 19 квітня під Харківським апеляційним судом акції ряду партійних організацій ВО "Батьківщина", Партії регіонів і "Зелена планета", а також громадської організації "Разом вперед!".