Кілька разів між кордоном міліції та мітингарями спалахували бійки. Втім, починалося все доволі мирно, о 9-тій годині ранку.

Люди на Майдані – доволі спокійні. Налаштовані патріотично. Після виступів "свободівців" з трибуни активісти рушають до Верховної Ради. Народ – доволі різний: і дорослі, і діти, і ветерани УПА. Всі добре знають, чого вони тут.

Люди мирно мітингують. Та раптом хтось кидає в бік правоохоронців фаєри. Так починаються бійки. Згодом "свободівці" закликають людей йти до пам'ятника Шевченку. Більшість рушає. Та за кілька сот метрів від парламенту на Грушевського сутички вибухнули з новою силою. Підрозділ без шевронів, наздогнав групу молоді, і поваливши на землю закував у кайданки. Під кулаки підрозділу потрапили й звичайні перехожі.

Відзначимо, що підрозділ не пояснив хто вони і чому затримують молодиків. Не виключено, що затримали тих самих людей, які кидали петарди у міліцію. Загалом, через сьогоднішні сутички під Верховною Радою поранено 16 правоохоронців. А міліція затримала десятки активістів.