Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час телефонних розмов із Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте і Прем’єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом.

Петро Порошенко повідомив главам урядів Нідерландів та Австралії, що, незважаючи на протидію бойовиків, групі інспекторів у складі 8 представників ОБСЄ, 2 Австралії, 2 Нідерландів було забезпечено доступ до місця падіння збитого літака рейсу МН17. Виконавши свої функції, сьогодні о 16.02 група благополучно повернулась у безпечну зону до місця базування. Місія успішно здійснена,
- повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко також зазначив, що Верховна Рада ратифікувала угоду про міжнародну місію захисту розслідування обставин падіння малайзійського літака. Тож з 1 серпня на місці в щоденному режимі будуть працювати фахівці цивільної поліцейської місії.

Нагадаємо, представники місії ОБСЄ вперше за майже тиждень досягнули місця авіакатастрофи, використавши новий шлях. Про це моніторингова місія повідомила через Твіттер.

Російські ЗМІ повідомляли, що група спостерігачів ОБСЄ і міжнародних експертів, яка приїхала на місце падіння малайзійського Boeing на Донеччині, потрапила під обстріл.