Повідомляється, що все розпочалося після журналістського розслідування британського телеканалу ВВС: в ролі покупця репортер зустрівся з Геращенком, який запропонував йому купити майже сотню квитків. Таку інформацію про спробу посадовця заробити кілька тисяч фунтів "на стороні" одразу оприлюднили, а матеріалами зацікавилася лондонська поліція.

Водначас, на офіційному сайті НОК є відповідна заява. А Президент Національного Олімпійського комітету Сергій Бубка тимчасово усунув з посади Геращенка та ініціював внутрішнє розслідування.

Зазначається, що Бубка також обговорив інцидент із головою оргкомітету Олімпіади-2012 і запевнив, що Україна співпрацюватиме з будь-яким розслідуванням британської сторони.

Його результатів чекає і віце-прем'єр Борис Колесніков, так як наразі йому нічого не відомо про спекуляцію з квитками.

"Сергій Назарович Бубка завтра вже буде в Україні. Я думаю він проведе службове розслідування і відповість на всі ваші запитання. Я не знаю, як продаються олімпійські квитки, мені важко сказати. На мою думку, є сайт Лондон-2012 і можна всім бажаючим купити скільки завгодно цих квитків. Йдеться, очевидно, про національну квоту на ці квитки", - заявив Колесніков.

Нагадаємо, 19 травня Олімпійський вогонь привезли до Великобританії.