"Наразі без електроенергії залишаються 16% жителів міста, або близько 5 тисяч людей, без газопостачання - 1%, тобто більше 1 тисячі осіб", - сказав заступник міністра.

Він додав, що водопостачання подано практично на всі вулиці міста, виняток - багатоповерхові будинки, в 14 з яких вода не надходить вище третього поверху. І зазначив, що зараз повністю відкачана вода з більш ніж 5,5 тисяч будинків.

"Спеціальним авіарейсом з Москви до міста прибув підрозділ із звільнення від бруду очисних споруд міста. Крім того, з Москви доставлено 20 освітлювальних щогл, установка яких дозволить вести відновлювальні роботи і в нічний час", - сказав заступник міністра.

Зараз у Кримському йде оформлення документів жителів, які проживають в зруйнованих будинках. З ранку до пізнього вечора безпосередньо біля будівлі мерії працює понад 15 фахівців, а на центральній площі - понад 20, до яких вибудовується черга в десятки чоловік. Водночас, тут проводиться запис на відправку дітей в заміські стаціонарні табори на узбережжі Чорного моря, а також на санаторно-курортне лікування за програмою "Мати і дитя".

Нагадаємо, за останніми даними, в регіоні загинуло більше 170 людей. В лікарнях перебувають десятки постраждалих. Внаслідок затоплення руйнувань зазнали близько 650 будинків, понад 500 з них зруйновані повністю.