Крім того, понад 600 людей звернулися до лікарень зі скаргами на обмороження.

А в Криму еменесники рятували швидку зі снігового полону. Лікарі поспішали до жінки, в якої почалися пологи. Рятувальники відбуксували старенький УАЗ до місця виклику.

Поки швидку визволяли зі снігового полону, 23-річна жінка народила дівчинку. Їй допомогли місцеві фельдшер та акушер. Породіллю разом з медиками рятувальники доправили до лікарні.

Кілька днів тому подібний випадок стався у Ялті. Породіллі довелося викликати службу порятунку, щоб вона змогла дістатися до карети "швидкої допомоги". Медики не змогли під’їхати до домівки жінки через ожеледицю та хуртовини.

Морози вдарили і по школярах. На сьогодні через погодні умови призупинені заняття більше, ніж в 3 тисячах середніх шкіл по всій Україні. Вчитись чи не вчитись - вирішують директори навчальних закладів.

“Система дуже проста - дивишся на термометр, якщо мінус 20 і нижче, заняття зупиняються. Ми своїм наказом зробили єдине, що раніше мінус 20 - це було для початкової школи, а для старшої школи і базової було мінус 25. Я думаю, що мене зрозуміють ті батьки і вчителі, в цьому році наказом Міністерства норма 20 градусів морозу поширена на всіх школярів”, - сказав міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник.

Під час вимушених канікул школярі будуть змушені самотужки наздоганяти шкільну програму.

За прогнозами МНС, до 3 лютого температура падатиме. А з 4 по 7-лютого буде короткочасне потепління. Однак потім, кажуть синоптики, морози вдарять з новою силою.