Дизайнери країн-учасниць європейської футбольної першості привезли свої сезонні колекції. Дійство відкрила Ірина Каравай, яка представила Україну.

Іспанка Аґата Руїз де ла Прада відома тим, що ніколи не шила чорні речі. Чорного не було і українському подіумі .

“Я не товаришую із чорним кольором. Я вже 30 років роблю все у кольорах, моя перша колекція заклала початок”, - сказала дизайнер, посол моди Іспанії Аґата Руїз де ла Прада.

Найуспішніший модельєр Швеції Іда Шестедт запропонувала вечірній одяг із родзинкою. Дизайнерка була приємно вражена прийомом в Україні, особливо задоволена моделями, що працювали в неї на показі.

Ірландію представила Джоан Хайнс, одяг якої насичений оригінальними деталями, незвичайними матеріалами та текстурою.

“Я показала літню колекцію, близько 25 образів. Це насичена колекція, приємні кольори. Трохи експериментувала із принтами та малюнками, але силует лишився жіночним”, - каже дизайнер, посол моди Ірландії Джоан Хайнс.

Грек Янос Ксеніс показав інноваційні форми, вишукану елегантність та розкішну витонченість.

Вікторія Андреянова вже понад 20 років працює на російському ринку, представила на EuroFashion літню колекцію. Також, у перший день проекту відбулись покази Хорватії та Португалії.

Стало відомо, що переважна більшість “послів моди” далекі від футболу, але переконані, що такий проект хороша можливість стати справжнім вболівальником.

“Сама участь і сама ідея, коли щось відбувається, слідкувати за цим - коли є загальний азарт. Що я люблю у спорті - це азарт та відчуття єдності”, - сказала дизайнер, модний посол України Ірина Каравай.

У другий день свої колекції на подіумі в Києві представлять ще 8 країн, а це Італія, Франція, Данія, Чехія, Нідерланди, Німеччина, Велика Британія, і звісно Польща, як одна з господарів Євро-2012.