"Прийняття закону в тому вигляді, в якому він є зараз, дозволить окремим регіонам України мати кілька мов на рівні регіональної. Це забезпечення права і свободи громадян того чи іншого регіону, де більша частина населення говорить не державною мовою. Це загальноєвропейська практика, тому прийняття такого закону було б правильним і справедливим", —заявив Анатолій Могильов, якого цитує прес-служба кримської ПР.

Він підкреслив також, що програмою Партії регіонів передбачено надання російській мові статусу другої державної в Україні, ПР не відмовляється від своїх заяв і має намір добиватися внесення змін до Конституції, проте для цього в парламенті необхідна підтримка конституційної більшості: 300 депутатів.

"Попереду вибори до Верховної Ради України, і ми повинні розуміти, що тільки при наявності більшості, а ще краще конституційної більшості, що складається з однієї політичної сили або близьких союзників, можливо приймати закони, які забезпечать права всіх громадян, які проживають в тому чи іншому регіоні України", — сказав "регіонал".

Нагадаємо, 24 травня розгляду законопроекту про принципи мовної політики у Верховній Раді не відбулося. У парламенті сталася бійка представників фракції Партії регіонів з депутатами від "БЮТ-Батьківщини" і НУ-НС, які протестували проти документа, розробленого "регіоналами".