Про це повідомила міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Наталія Герман у п'ятницю на XXI засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ, яке проходить в Базелі.

Герман висловилася також за "остаточне виведення збройних сил РФ з території Молдови відповідно до міжнародних зобов'язань". Міністр назвала стратегічним завданням керівництва Молдови пошук "всеосяжного політичного рішення придністровської проблеми, яке базуватиметься на дотриманні суверенітету і територіальної цілісності держави, з наданням регіону особливого статусу".

Говорячи про ситуацію в східних областях України, міністр закордонних справ Молдови підтримала зусилля щодо стабілізації ситуації, які вживає ОБСЄ.

Необхідно докласти всіх зусиль для запобігання нового замороженого конфлікту на сході України. Ефективне політичне рішення цієї проблеми повинно ґрунтуватися на дотриманні суверенітету і територіальної цілісності держави, в рамках міжнародно визнаних кордонів, — заявила Герман.

Молдавський урядовець також підкреслила, що підсумки минулих у Молдові парламентських виборів "підтвердили прихильність суспільства демократичним реформам та євроінтеграції".

До слова, міністр закордонних справ України Павло Клімкін перебрав головування в регіональному об'єднанні України, Грузії, Азербайджанської Республіки та Республіки Молдова.