Згідно з інформацією, що розміщена на сайті ОБСЄ, у вівторок опівдні закінчився термін, коли країни-члени могли заперечити проти цього рішення.

"Своєчасне розширення нинішнього мандата, термін дії якого закінчується 20 вересня 2014, дозволяє місії працювати без перерв", - йдеться в повідомленні.

Буркхальтер також відзначив важливість ролі цієї місії в забезпеченні доступу до місця катастрофи малайзійського літака в Україні.

"Голова ОБСЄ закликав усі сторони до того, щоб вони дозволили спостерігачам виконувати свої завдання безперешкодно, а також забезпечили безпеку представників місії на місці катастрофи згідно із декларацією постійної ради від 18 липня", - сказано в повідомленні.

Буркхальтер подякував керівництву спеціальної моніторингової місії і всій команді за їх роботу і тверду прихильність з метою стабілізації ситуації в Україні.

В ОБСЄ нагадали, що представники місії моніторять ситуацію в Херсоні, Одесі, Львові, Івано-Франківську, Харкові, Донецьку, Дніпропетровську, Чернівцях, Луганську і в Києві, де знаходиться головний офіс, цей мандат залишається незмінним. Мета місії полягає у сприянні деескалації, зміцненні миру, стабільності та безпеки в Україні. На даний момент місія включає 227 спостерігачів з 41 країни світу, плюс місцевий персонал.

Моніторингова місія ОБСЄ була спрямована в Україні строком на 6 місяців, починаючи з 21 березня.