Знаменитості дісталася премія "Lifetime achievement award" від Американського інституту кінематографії. Зірка працює у шоу-бізнесі близько 45 років. Його найвідомішими кінопроектами є "Крихітка на мільйон", "Вулично-розумний", "Водій міс Дейзі" та "Втеча з Шоушенка". За словами Моргана про жоден із своїх фільмів він не шкодує однак улюбленця у актора також немає.

"Ні. Але розумієте, у мене є найважливіший проект - картина "Слава" 1989 року. Це були чудові зйомки", - каже актор Морган Фріман.

Гостями події стали Жизель Бундхен, Хелен Міррен, Клінт Іствуд, Метью Макконахі, Камілла Альвес, Пас Вега та багато інших. Окрім них на вечорі був присутній також Семюель Л. Джексон, який розповів, що сьогоднішній свій успіх завдячує щасливому пророцтву винуватця свята.

"Я був його дублером у стрічці "Mother Courage". Він сидів і дивився на мою з другом репетицію, а пізніше підійшов до нас і сказав: "Хлопці можете трохи розслабитися, вам і так забезпечене велике майбутнє у цьому бізнесі", - каже актор Семюел Лірой Джексон.

"Я думаю що Морган - актор, який здатен та все. Йому органічна роль Бога і жебрака. Він один із тих небагатьох талановитих і різнопланових акторів", - каже акторка Пас Вега.

73-річний Фрімен став 39 лауреатом почесної премії "Lifetime achievement award AFI". Серед інших - Джек Ніколсон, Стівен Спілберг, Барбара Стрейзанд, Елізабет Тейлор, Альфред Хічкок і Мартін Скорсезе.