“Підставою для такого прохання стало звернення до Геннадія Москаля журналіста польського видання “Krytyka Polityczna” Павла Пєньонжека, котрого міліціонери брутально побили при виконанні ним журналістських обов’язків під час розгону Євромайдану”, - йдеться на офіційному сайті Геннадія Москаля.

За словами нардепа, він направив 45 повідомлень у ГПУ про вчинення кримінального злочину щодо журналістів, втім, відповіді від Генпрокуратури України немає, винні не встановлені й до відповідальності не притягнуті.

Читайте також: Під час розгону Євромайдану постраждали двоє поляків, - ЗМІ

“Оскільки нардеп вичерпав в Україні можливості для захисту прав польського журналіста, він просить президента Броніслава Коморовського, як гаранта конституції, що стоїть на захисті всіх громадян Польщі, звернутися до міжнародного Кримінального Суду з позовом про порушення посадовими особами України статті 7 Римського статуту Міжнародного кримінального суду та притягнення винних, які будуть встановлені Судом, до відповідальності”, - повідомили у пресс-службі Москаля.

Геннадій Москаль у листі також наголосив, що “підрозділи міліції особливого призначення “Беркут” в Україні є незаконними, парамілітарними формуваннями, діють поза межами як Конституції України, так і Закону України “Про міліцію”.

Читайте також: Міжнародний скандал: Польща вимагає пояснень через побиття своїх громадян

Депутат готовий надати відомству, яке буде готувати Позов до Суду, докази, а також список свідків, які зможуть підтвердити в Суді викладені громадянином Республіки Польща Павєлом Пеньонжеком факти.

Нагадаємо, понад 40 журналістів постраждало під час висвітлень євромайданів. Більшість працівників медіа були поранені під час сутичок на Банковій у неділю. Їх били як невідомі молодики, так і правоохоронці.

4 грудня за фактом нападу на журналістівпід час мітингу 1 грудня київська прокуратура розпочала досудове розслідування щодо дій "Беркута".