Дільниці відкрилися о 10.00 в кожному окрузі Москви: три — в Центральному адміністративному окрузі і по одній у решті округів, передає кореспондент РИА "Новости".

У рамках дня відкритих дверей проходять вибори ”Вершителі доль світу”, які точнісінько повторюють чинну процедуру голосування. У виборчому бюлетені дається коротка інформація про кожного з кандидатів: дата народження, від кого висунуто, сімейний стан, а також його видатні досягнення.

Крім того, на кожній виборчій дільниці в тестовому режимі працює система відеотрансляції.

”Для чого проводиться день відкритих дверей? Перш за все для того, аби всі учасники виборчого процесу і системно-виборчої комісії, штаби кандидатів, їхні довірені особи, члени комісій з правом дорадчого голосу могли сьогодні в робочому режимі поспілкуватися, визначитися, де краще знаходитися спостерігачам, перевірити, як працюють камери, що таке скриньки”, — сказав голова Московської міської виборчої комісії Валентин Горбунов, відкриваючи виборчу дільницю номер 75 у центрі міста.

На пробних виборах встановили у дільницях прозорі скриньки, які, за словами Горбунова, дадуть змогу виключити розмови про вкидання бюлетенів.

День відкритих дверей на виборчих дільницях Москви проводиться вперше. Об 11.30 голосування закінчиться і розпочнеться підрахунок голосів. Члени дільничної виборчої комісії заповнюють підсумковий протокол і оголошують результати виборів.

Нагадаємо, 4 березня 2012 року в Росії пройдуть вибори президента. За президентське крісло змагаються п’ять кандидатів.

23 лютого, у Москві відбувся мітинг на підтримку прем’єра Володимира Путіна. Висловити свою симпатію кандидату в президенти, за підрахунками правоохоронців, прийшли близько 130 тисяч росіян.