Про переговори "Мотор Січ" і білоруського ДП "Оршанський авіаремонтний завод" повідомили в міністерстві транспорту і комунікацій Білорусі. Зокрема, можливому покупцеві було запропоновано купити близько 57% акцій підприємства.

"Президент Білорусі Олександр Лукашенко поставив завдання знайти інвестора для того, щоб не допустити ліквідації підприємства через його збитки", - пояснив він. Вартість цих акцій оцінюється всього в 9,39 мільярда рублів (майже 1,1 мільйона доларів). Ще 26% акцій планується передати білоруському підприємству "Белтехекспорт". Решта належать працівникам підприємства та іншим резидентам Білорусі.

У "Мотор Січ" стверджують, що договір може бути підписаний вже в середині листопада. "Зараз ми оформляємо документи і погоджуємо умови угоди. Для нас це додатковий ринок збуту", - говорить глава наглядової ради "Мотор Січ" Анатолій Малиш.

"Оршанський авіаремонтний завод" створений в 1941 році. На сьогодні виконує роботи з капітального ремонту вертольотів серії Мі, а також літаків Ту-134.