Лікарі проінформували, що за результатами обстеження та згідно з висновками як українських, так і німецьких лікарів, оперативного втручання або направлення до спеціалізованого лікувального закладу Юлія Тимошенко не потребує.

Також лікарі повідомили, що чекають згоди від екс-прем'єра, щоб розпочати лікування згідно з рекомендаціями міжнародної медичної комісії.

Зокрема, лікар Юлії Тимошенко Тетяна Демченко зазначила, що в ході проведених обстежень після зустрічі з німецькими колегами розробили комплексний індивідуальний план лікування екс-прем’єра. Проте, за словами лікаря, ув’язнена станом на сьогодні, вже тричі відмовлялася від обстеження.

Крім того, Тетяна Демченко наголосила, що, хоча Юлія Тимошенко й акцентує увагу на збереженні больового синдрому, вона не надає згоди на медичний огляд фахівцями вузького профілю.

"Як тільки Тимошенко дасть згоду на лікування, медики розпочнуть проведення лікування відповідно до затвердженого комплексного індивідуального плану лікування", — зазначила вона.

Також лікар повідомила, що стан ув’язненої покращився.

"Звісно, що її стан здоров’я, порівняно з моментом, коли її оглядали члени міжнародної медичної комісії, кращий. Юлія Тимошенко уже не лежить, а пересувається за допомогою ходунків, використання яких дозволяє обмежити больовий синдром, перерозподіливши навантаження на іншу групу м’язів", — сказала лікар Тимошенко.

Раніше, Сергій Власенко оприлюднив висновки німецьких лікарів, які констатували непрацездатність Юлії Тимошенко.