“За офіційною статистикою МОЗ України, станом на 11 квітня 2014 року з 30 листопада 2013 року, загинуло та померло 105 осіб (із них – 94 особи під час сутичок по вулиці Інститутській), нині на лікуванні в закладах охорони здоров’я знаходиться 102 особи”, - йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Офіційну інформацію підтверджує глава МОЗ Олег Мусій, в минулому керівник медичної служби Майдану, “через руки якого фактично пройшли майже всі загиблі під час сутичок в центрі Києва”.

“На переконання Олега Мусія, в умовах інформаційної війни із Російською Федерацією, подібні повідомлення можна розцінювати як такі, що замовлені спецслужбами і дезорієнтують світову спільноту про реальний стан нової політичної та економічної системи України, зокрема, про національну систему охорони здоров’я”, - заявили в МОЗ.

Нагадаємо, вчора волонтер-медик Анастасія Поліщук заявила, що кількість загиблих під час протистоянь на Майдані досягає 780 осіб. В організації волонтерів-медиків Майдану переконані, що влада навмисно приховує справжню кількість загиблих.