"Тимошенко не є стаціонарною пацієнткою, і єдиний метод реабілітації, до якого зараз вдаються лікарі, – це лікувальна фізкультура", - повідомила представниця МОЗ.

Вона додала, що об’єктивних причин для перебування Тимошенко у лікарні просто немає.

"Будь-які медичні показання чи інші об’єктивні причини для утримання пацієнтки й надалі в умовах стаціонару відсутні", - зазначила Моісеєнко.

Раїса Моісеєнко повідомила, що за 4 місяці лікування в лікарні Тимошенко пройшла вже понад 350 різноманітних процедур. Лікарі кажуть, що курс реабілітації екс-прем’єр пройшла успішно.

"Тобто комісія прийшла до висновку, що пацієнтка Тимошенко фактично не потребує лікування в умовах стаціонару", - йдеться в повідомленні Міністерства здоров’я.

Моісеєнко додала, що засуджену залишили під наглядам лікарів через її побажання.

"Зважаючи на бажання пацієнтки, українськими та німецькими лікарями спільно було прийнято рішення залишити пацієнтку у ЦКЛ під наглядом лікарів", - повідомлюять в МОЗ.

Чиновниця додала, що Юлія Тимошенко перебуватиме в лікарні ще приблизно місяць.

На думку головного лікаря клініки "Укрзалізниці" Михайла Афанасьєва, Юлія Тимошенко перевищила усі розумні терміни перебування у лікарні. Однак українські лікарі й надалі виконуватимуть рекомендації німецьких колег.

Нагадаємо, вчора до Юлії Тимошенко приїхав німецький лікар Лутц Хармс. Він повідомив, що в хворої хронічний синдром і вона може стати інвалідом.