До кінця серпня мусульмани дотримуватимуться суворого посту, утримуватимуться від їжі, води та статевих відносин впродовж світового дня, а це майже 17 годин щодоби. Окрім цього, віруючі люди повинні мати світлі думки та робити добрі справи, більше молитися та давати милостиню.

Саме піст, за словами імама соборної мечеті Сімферополя, зближує мусульман, заможні люди, наприклад, можуть відчути, як живуть знедолені.

“Постіть - і будете здорові. Людина, яка постить протягом місяця, очищається як фізично, так і духовно, вгамовує себе”, - каже імам соборної мечеті Сімферополя Ніязі.

Рамадан - це час для спокути гріхів, здійснених протягом року, духовного зростання та подолання людських слабкостей.

Осман Сейтхалілов, що працює при мечеті в Сімферополі, незважаючи на поважний вік, вперше вирішив постити. Чоловік хоче позбутися своїх гріхів та заодно кинути палити.

“Ураза заради Аллаха тримається, не заради когось або заради себе, а заради Аллаха, і намагаєшся в цей час, щоб побільше гріхів пішло”, - каже мешканець Сімферополя Осман Сейтхалілов.

Відмовлятися від їжі та води не важко, запевняють мусульмани, головне - віра та моральне налаштування. Розговлятися дозволено лише з заходом сонця, для цього в мечеті Сімферополя встановили шалаш зі столами, де віруючі можуть зібратися разом.

“Ми раді, я нічого не хочу, ні пити не хочу, ні їсти, нічого не хочеться мені, я від радості”, - каже мешканець Харкова Махамед Ільясов.

“Богобоязлива мусульманка, яка слідує законам Аллаха, вона не буде саме через те, щоб схуднути тримати піст, а заради того, щоб заробити побільше благих діянь”, - каже мешканка Сімферополя Арзєна Гамідова.

Сила кожної благої справи у священний місяць зростає у тисячі разів. Закінчується Рамадан Ураза-байрамом - свято знаменує кінець посту.