Про це в інтерв'ю ZN.UA повідомила глава Нацбанку Валерія Гонтарєва.

"Ми узгодили з місією МВФ деякі додаткові адміністративні заходи, які збираємося вводити на ринку", - сказала вона.

За словами глави Нацбанку, у постанові, яка зараз готується, будуть "легалізовані" вже існуючі можливості Нацбанку, які раніше регулятор робив "вручну".

Наприклад, НБУ з кінця серпня перевіряв контракти на предмет їх сумлінності, тепер цей процес відбуватиметься автоматично.

"Зараз ми самі перевіряємо контракти для того, щоб відсікти незаконні операції. В новій постанові у нас прописані операції з виведення капіталу через цінні папери. Ми і зараз вже можемо зупинити угоду, якщо вона у нас викликає сумніви", - зазначила Гонтарєва.

"В постанові буде просто легалізовано те, що такі контракти здійснювати не можна, і банк їх вже не пропустить. Зараз ми просто це зупиняємо і починаємо перевіряти... Раніше ми це робили вручну, а тепер це відбуватиметься автоматично", - пояснила вона.

За інформацією видання, відповідну постанову було погоджено з керівниками 40 найбільших банків на нараді минулої середи, 17 вересня.

Як відомо, Національний банк України має намір утримувати курс гривні на нинішньому рівні 12,4-12,8 грн за долар найближчі два-три тижні.