Про це йдеться прес-релізі МВФ.

Згідно з повідомленням, очікується, що інфляція тимчасово різко зросте у відповідь на зниження валютного курсу та збільшення тарифів на газ і опалення, перш ніж знизитися до близько 27 % наприкінці 2015 року. Дефіцит поточного рахунку повинен впасти приблизно до 1, 5% ВВП на тлі коригування обмінного курсу та зменшення внутрішнього попиту.

"Завдяки значній міжнародній допомозі валові міжнародні резерви поступово поновлюватимуться і досягнуть рівня покриття імпорту приблизно 3,3 місяця наприкінці 2015 року", — зазначено в документі.

Також МВФ очікує, що знецінення національної валюти та офіційні запозичення призведуть до збільшення державного боргу до 94 % ВВП, а зовнішнього боргу – до 158 % ВВП у 2015 році.

Попри це, економічна ситуація в Україні поліпшиться в середньостроковій перспективі.

Так, очікується, що темпи зростання реального ВВП підвищаться до 2 % у 2016 році, і до 4 % у середньостроковій перспективі.

Наприкінці 2018 року інфляція знизиться приблизно до рівня середніх однозначних показників, а НБУ накопичить міжнародні резерви, що покриватимуть майже 83 % короткострокового боргу.

Очікується, що після скорочення суми боргу та тривалого фінансового коригування, державний борг зменшиться приблизно до 71 % ВВП до 2020 року.

Як відомо, Україна отримає 10 мільярдів доларів в рамках програми розширеного фінансування МВФ протягом першого року.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду схвалила надання Україні близько 17,5 млрд доларів у рамках нової програми розширеного фінансування (Extended Fund Facility, EFF).