З Києва вже виїхала слідча група. повідомили у прес-службі міськради Кременчука.

Також сьогодні відбулося екстрене засідання виконавчого комітету Кременчуцької міської ради щодо ситуації у місті. Перший заступник міського голови Віктор Калашник повідомив, що до розслідування вбивства Бабаєва залучені полтавські правоохоронці.

"Рано говорити про причини того, що сталося, їх має з’ясувати слідство. Очевидно, що хтось намагається дестабілізувати обстановку як у місті, так і в Україні в цілому", - сказав Калашник.

У мерії також збирають всю можливу інформацію і просять кременчужан повідомляти будь-які деталі, що можуть бути корисними слідству: записи з камер відеоспостереження, авторегістраторів тощо.

Як відомо, Бабаєва обрали мером міста в 2010 році. У 2007 році був призначений головою наглядової ради ВАТ "Кременчукм'ясо". З 23 листопада 2007 по 4 лютого 2011 року - народний депутат України шостого скликання (обраний від Блоку Юлії Тимошенко). Очолював Полтавську обласну федерацію дзюдо, був почесним президентом футбольних клубів "Кремінь" і "Ворскла".

У суботу близько 10 ранку біля свого будинку пострілом в груди був убитий мер Кременчука Олег Бабаєв.

У Кременчуці 26-29 липня оголошені днями жалоби через вбивство Бабаєва.

Міліція розглядає кілька версій вбивства мера Кременчука Олега Бабаєва. Версії стосуються професійної, підприємницької діяльності, а також особистих мотивів.