Про це заявили в Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

"В МЗС України із зростаючим здивуванням спостерігають за публічними висловлюваннями Посла ЄС в Україні Жозе Мануеля Пінту Тейшейри, які від місяця до місяця все менше відповідають тому, що за усталеними в міжнародному спілкуванні традиціями можуть собі дозволити дипломати", – заявили у відомстві.

"Від ситуації навколо майбутніх виборів мера міста Києва до стану інвестиційного клімату в Україні - все те, що зазвичай є предметом обговорення українських громадян, політиків та експертів, регулярно стає приводом для коментарів та оцінок людини, до чиїх офіційних функцій входить представляти дипломатичні інтереси інтеграційного об’єднання іноземних держав", – зазначають в МЗС.

"Питання навіть не лише в тональності висловлювання Посла Тейшейри, а в тому, що той, хто був направлений в Україну як дипломат, і саме в такій якості сприймається і в Брюсселі, і в Києві, самочинно прагне перетворитися фактично на учасника українських внутрішньополітичних процесів та публічного дискурсу", – додали в міністерстві.

"Ми б спокійно і навіть з радістю спостерігали за "українізацією" пана Тейшейри, якби його політологічні оцінки та судження сприймалися українськими громадянами та ЗМІ як його особиста думка, а не офіційна позиція 27 країн-членів Європейського Союзу", – підсумували в МЗС.

Нагадаємо, представник Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра заявив, що президент Янукович не виконав обіцянок щодо покращення бізнес-клімату та боротьби з корупцією.