Про це повідомляє прес-служба відомства.

Згідно з документом, Крим буде демократичною, світською і багатонаціональною державою, яка зобов'язується підтримувати мир, міжнаціональну і міжконфесійну злагоду на своїй території. Крим як незалежна і суверенна держава в разі відповідних результатів референдуму звернеться до Російської Федерації з пропозицією про прийняття Республіки Крим на основі відповідного міждержавного договору до складу Російської Федерації як нового суб'єкта Російської Федерації,
— йдеться у повідомленні російського МЗС

Зовнішньополітичне відомство РФ наголошує, що рішення кримського парламенту відповідає усім міжнародно-правовим нормам.

"У Декларації міститься міжнародно-правове обгрунтування даного кроку з посиланнями на Статут ООН та інші міжнародні документи, а також висновок Міжнародного Суду ООН від 22 липня 2010 по Косово. У згаданому висновку, ухваленому за запитом Генеральної Асамблеї ООН з ініціативи Сербії, Міжнародний Суд підтвердив той факт, що одностороннє проголошення незалежності частиною держави не порушує будь-яку норму міжнародного права", — зазначають у МЗС.

МЗС Росії вважає рішення парламенту Криму абсолютно правомірним. "Російська Федерація буде повною мірою поважати результати вільного волевиявлення народів Криму в ході референдуму, на який, як відомо, запрошені спостерігачі від ОБСЄ і по двосторонній лінії", — додали у відомстві.

Тим часом народний депутат України, екс-глава Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв вилетів з робочою поїздкою до Москви.