Про це йдеться в заяві МЗС РФ.

У відомстві наголошують, що внаслідок нападу “бойовиків з “Правого сектора” загинули ні в чому не винні мирні громадяни”, а також посилаються на інформацію з російських ЗМІ.

“Російська сторона обурена даною провокацією бойовиків, яка свідчить про небажання київської влади приборкати і роззброїти націоналістів і екстремістів. Викликає подив, що ця трагедія сталася вже після підписання 17 квітня ц.р. в Женеві Заяви за підсумками чотиристоронньої зустрічі представників Росії, США, ЄС і України, в якому міститься заклик утриматися від будь-яких насильницьких дій, залякування і провокацій”, - йдеться в документі.

МЗС Росії наполягає на неухильному виконанні українською стороною взятих на себе зобов'язань по деескалації ситуації на Південному Сході України.

Водночас керівник інформаційного відділу “Правого сектора” заявив, що їхня організація не причетна до провокацій у Слов’янську. Про це він написав у Facebook.

Заступник секретаря РНБО України Вікторія Сюмар сказала, що "навіть святе Воскресіння Христове не зупиняє російську пропаганду від інформаційної війни".

"Задум пропагандистів очевидний: показати, що ситуація в Україні виходить з під контролю навіть на свята; розгорнути тезу про "громадянську війну" в Україні; здійснити чергову хвилю інформпідготовки до обгрунтування вторгнення", - написала Сюмар.

Нагадаємо, російські журналісти кажуть, що в Слов’янську була перестрілка між самообороною та "Правим сектором", внаслідок чого є загиблі. Українські журналісти повідомляють, що сьогодні вночі відбулася "стрілка" кримінальних угруповань.

Лідер сепаратистів у Слов’янську В'ячеслав Пономарьов повідомив, що “у зв'язку з нічною перестрілкою" у місті вводиться комендантська година.

Міліція підтвердила загибель однієї людини та поранення трьох внаслідок нічної перестрілки у Слов’янську Донецької області.