Представник Президента РФ Володимир Лукін перебуває в Донецьку і готовий негайно виїхати до Слов'янськ для вирішення питання про звільнення військових фахівців низки європейських країн, затриманих загонами самооборони. З керівництвом Слов'янська вже досягнута попередня домовленість про те, що європейські офіцери зможуть виїхати з міста в супроводі Лукіна без підключення до його команди інших іноземних представників. Ця схема підтримується представниками ОБСЄ та Ради Європи, – повідомила прес-служба російського МЗС.

Згідно з повідомленням, всі в'їзди до Слов'янська перекрили "підрозділи української армії і бойовики "Правого сектора". Саме вони, за версією російської сторони, не дають згоди на проїзд Володимира Лукіна в місто.

Складається враження, що в Києві місію Лукіна розглядають як перешкоду своїм планам в найближчі години почати штурм Слов'янська, – додали в зовнішньополітичному відомстві Росії.

"Настійно закликаємо західних покровителів нинішніх властей в Києві змусити їх піти на співпрацю в забезпеченні безперешкодного звільнення європейських військових фахівців. Про те, що цю проблему необхідно вирішити самим терміновим чином не раз говорили лідери США, Німеччини та інших західних держав, звертаючись до президента Росії з наполегливими проханнями про допомогу", – нагадали у міністерстві Сергія Лаврова.

Читайте також: Біля Слов'янська ЗСУ відбивають напад екстремістів. Загинули 2 українських військових

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України спростувало заяви Кремля про те, що в антитерористичній операції нібито брали участь бійці "Правого сектору" та американці.