"Ми засуджуємо дії кримської влади щодо кримськотатарського народу. Надання тиску на корінний народ Криму, обшуки в Меджлісі кримськотатарського народу і в будинках деяких його членів проводяться з метою залякування. Ми не можемо прийняти таке ставлення до кримськотатарського народу, який бореться за свої права мирним шляхом ", - йдеться в заяві МЗС Турецької Республіки.

Читайте також: Ми не можемо змиритися з окупацією Криму, — Порошенко

"Ми сподіваємося, що світова громадськість не залишиться байдужою до гіркої історії кримськотатарського народу і зробить заходи, спрямовані на захист їхніх прав. Туреччина буде уважно стежити за розвитком подій у Криму і особливо за ставленням влади до кримських татар", - йдеться в документі.

Як відомо, за постановою суду Меджліс кримськотатарського народу має звільнити будівлю по вулиці Шмідта у самому центрі Сімферополя. Відповідну постанову озвучив судовий пристав-виконавець голові "Фонду"Крим" Різу Шевкієву.

16 вересня вранці у будівлю Меджлісу у Сімферополі увірвалися озброєні силовики. Люди у формі обшукали редакцію кримськотатарської газети "Авдет". Крім того, протягом першої половини дня російські окупанти ввірвались як мінімум до двох представників Меджлісу.

Крім того, помешкання кримських татар продовжують обшукувати озброєні силовики.