“Це є ще одним підтвердженням того, що терористи планують і реалізовують свої злочини на території України у тісному зв’язку зі спецслужбами Російської Федерації”, - йдеться в заяві українського МЗС.

У відомстві наголосили, що дії Росії не залишаться без адекватної відповіді з боку України і міжнародної спільноти.

Україна вимагає від російської сторони невідкладного надання українським офіційним представникам повної та вичерпної інформації про обставини незаконного вивезення Надії Савченко до Росії, об’єктивного розслідування цього факту і покарання винних, негайного допуску до громадянки України українського консула для надання правової допомоги,
- заявили в українському зовнішньополітичному відомстві.

“Очікуємо від російської сторони вжиття заходів з метою безумовного звільнення Надії Савченко з-під варти та її повернення найближчим часом на Батьківщину”, - додали в МЗС.

Крім того, Київ закликає міжнародне співтовариство засудити протиправні дії Росії, “спрямовані на систематичне порушення прав та свобод громадян України”, і посилити тиск на російську владу.

Нагадаємо, український пілот Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зоні АТО, перебуває у слідчому ізоляторі в російському Воронежі. Про це сестрі Надії сказав російський адвокат.

У полон до терористів офіцер української армії Надія Савченко потрапила в червні. В інтернеті з'явилося відео, де терористи допитують її.