Про це йдеться у коментарі МЗС України.

У відомстві наголосили, що умови проведення так званого “референдуму” не відповідали “демократичним стандартам проведення референдумів, які були розроблені в рамках ОБСЄ і Ради Європи”.

“Враховуючи те, що незалежність Криму була проголошена нелегітимним органом за результатами антиконституційного референдуму, проведеного з кричущими порушеннями загальноєвропейських норм і стандартів проведення референдумів, Міністерство закордонних справ України звертається до всіх членів міжнародного співтовариства з наполегливим проханням утриматись від міжнародного визнання “Республіки Крим”, - йдеться в повідомленні.

Проголошення незалежності “Республіки Крим”, зазначили в МЗС, “є безпосереднім наслідком застосування проти України сили і погрози силою зі сторони Російської Федерації, що, з огляду на статус Росії як ядерної держави, має особливо небезпечний характер як для територіальної цілісності і незалежності України, так і для міжнародного миру та безпеки в цілому”.

В українському МЗС наголосили, що країни, які визнають “Республіку Крим”, вчинять “міжнародно-протиправний акт, порушуючи фундаментальні норми міжнародного права та загальновизнані принципи співжиття держав”.

Нагадаємо, на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради АРК сьогодні, 17 березня, прийнято постанову "Про незалежність Криму".

Конституційність постанови Верховної Ради Криму "Про незалежність автономії та міста Севастополя" розгляне Конституційний суд.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про визнання Республіки Крим", відповідно до якого вона визнана незалежною державою.