“У наших партнерів викликає стурбованість рішення, які приймаються на основі судового законодавства, яке, м’яко кажучи, є застарілим. Ми сподіваємось, що найближчим часом новий Кримінально-процесуальний кодекс, розроблений згідно з вимогами Ради Європи буде прийнятий, і це буде найкращою практичною відповіддю України на ті застереження, які використовуються в коментарях наших партнерів”, - сказав речник МЗС Олександр Дикусаров.

Тим часом, глава представництва ЄС в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра заявив про застосування вибіркового правосуддя. А це, наголошує, не може не вплинути на подальші відносини між Україною та ЄС.

“Завершення процесу угоди про асоціацію підірвано останнім розвитком подій в Україні, в основному використанням вибіркового правосуддя для політичних цілей”, - сказав глава представництва ЄС в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра.

Рішення Печерського райсуду столиці, яким екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на 4 роки позбавили волі, занепокоїло європейську спільноту. Відповідні заяви з цього приводу, окрім представництва ЄС, оприлюднили МЗС Швеції, Великобританії, Канади, Польщі.