Хакери займалися торгівлею десятків тисяч крадених кредитних карток і супутніми особистими даними.

За цією кримінальною справою та суміжними справами притягнули щонайменше 17 людей з різних країн. Серед них - громадяни Росії та України.

Читайте також: Прокуратура США звинуватила чотирьох громадян Росії та одного українця в організації наймасштабнішої хакерської атаки в історії США

Справу розслідували 8 років. Як з’ясувалося, загалом угруповання продало номери понад 95 тисяч крадених кредиток. А понесений потерпілими збиток перевищив 5 млн доларів.

11 фігурантів справи визнали себе винними.

13 червня цього року у Верховному суді штату Нью-Йорк закінчився процес, який тягнувся два з половиною місяці. На ньому присяжні визнали 27-річного українця Єгора Шевельова й американців 40-річного Дугласа Латту і його співмешканку 41-літню Ганну Сіано винними в злочинній змові, зберіганні краденого й шахрайстві.

23 липня Сіано була засуджена до позбавлення волі на термін від 19 років і 8 місяців до 47 років. Через два дні киянин Шевельов отримав від 13 років і 4 місяців до 40 років, а наприкінці минулого тижня Латта одержав від 22 до 44 років.

Шевельов вважається "одним із найнебезпечніших у світі торговців краденою інформацією". У своїй київській квартирі він виходив на різні форуми для кіберзлочинців і повідомляв, що в нього є на продаж крадені номери мільйонів кредиток.

Його звинувачують у завданні матеріальної шкоди у сумі 4 млн долларів.

Оплата за продану інформацію переводилася йому у вигляді цифрової валюти Egold і Webmoney.