Згодом під'їхав "Беркут". Він оточив протестувальників кільцем і не дав пройти до воріт резиденції Президента.

Одного з учасників беркутівці вирвали з натовпу протестувальників і силою заштовхали в автобус, який припаркований неподалік.

Щоб автобус нікуди не рушив, дорогу йому заступила народна депутатка Леся Оробець, що теж була присутня на мітингу.

Пізніше чоловіка випустили з автозаку.

Він повідомив журналістам, що всередині йому погрожували: "Казали, що буду один вигрібати за всіх. Я питав, на підставі чого мене затримали. Міліція каже: ти знаходився в публічному місці у нетверезому вигляді. Я відповів, що я тверезий, на що міліція заявила: "Зараз ми повеземо до відділу і почнемо накачувати".

Нагадаємо, партія "Демократичний альянс" проводить під стінами резиденції Президента в Межигір'ї акцію протесту. Під час заходу Віктору Януковичу та його охоронцям мали б вручити памперси.

Протест "ДемАльянсу" спровокований арештами його активістів Василя Гацька та Максима Панова.

Нагадаємо, 10 квітня суд засудив Максима Панова на 7 діб в ізоляторі за те, що він намагався влаштувати протест під стінами помешкання Президента. Українська міліція послалася на те, що 5 квітня суд заборонив проведення цього протесту.

За словами ж Максима Панова, він не організовував ніякого протесту - просто приїхав в Нові Петрівці переконатися, що селяни справді прибирають там територію. Адже суд заборонив протест, бо він нібито заважатиме людям наводити лад в своєму селі після повені.

12 квітня демальянсівці рушили ходою на Межигір’я, вимагаючи звільнити Максима Панова з-під варти. За це лідеру цієї команди "ДемАльянсу" Василю Гацьку присудили 5 діб в ізоляторі.