До поїздки підготувалися ретельно - до Німеччини повезуть із собою англомовний довідник "Український кіно-гід 2011-2012". Кажуть, повністю описали в ньому сучасний стан українського кіно - гучні прем’єри, обсяги касових зборів та проекти в роботі. Усього на видавництво каталогу витратили - 87 тис гривень.

“Ми собі торуємо таку дорогу, щоб про нас знали, щоб про нас говорили і, головне, щоб від нас очікували саме українського кінопродукту, який увійде в європейську кіно-спільноту і стане поруч з багатьма продукціями європейськими”, - каже голова Державного агентства України з питань кіно Катерина Копилова.

Щоправда, цього року - промо України буде лише на берлінському кіноринку, до конкурсної ж програми жоден фільм не потрапив. Втім, підкреслюють продюсери, головне, не оминати нагоди продемонструвати - Україна - кіно-держава, а сам стенд - маленьке українське кіно-посольство.

В рамках фестивалю заплановані презентації кількох фільмів - "Rock-n-Ball" та "ТойХтоПройшовКрізьВогонь". Саме їх гостям кіноринку покажуть повністю. Решту, через брак часу, презентують фрагментами, втім, зацікавлених - забезпечать усіма необхідними супровідними матеріалами.

“Ціль була не показувати всі 14 повнометражних фільмів, а надати повне уявлення про індустрію і, якщо потім людина зацікавилася – видати йому всю інформацію з контактами, переглядами”, - каже менеджер проекту Ukrainian Film Guide Денис Іванов.

Везуть до Берліну і унікальне видання - перший з чотирьох томів збірки: "Відродження Української Кінокласики". Проведуть також ряд робочих зустрічей на високому рівні та розкажуть європейцям про українські кіно-фестивалі. 62-й Берлінський міжнародний кінофорум триватиме з 9 до 19 лютого. Головою журі цього року обрали британського режисера Майка Лі.