Про це повідомив начальник ГУ МВС України в області В'ячеслав Аброськін.

"Тільки за січень через обстріли бойовиків і терактів загинули 112 мирних жителів, з них 6 дітей віком від 2 до 16 років, 219 осіб отримали поранення, у тому числі 18 дітей", - написав він Facebook за підсумками брифінгу за участю радника міністра внутрішніх справ Зоряна Шкіряка в понеділок.

За інформацією Аброськіна, з початку року в Донецькій області (на підконтрольній України території) бойовики здійснили два кривавих теракти: 13 січня - Волноваха, 12 людей загинули, 19 поранені; 24 січня, Маріуполь - 30 загиблих, 117 поранених.

Кількість постраждалих в результаті артобстрілу мікрорайону "Східний" в Маріуполі уточнюється, ці цифри не є остаточними, додав він.

За інформацією начальника облміліції, під постійним обстрілом терористів перебувають мирні жителі на території Дебальцевого, Маріуполя, Авдіївки, Дзержинська, Мар'їнськи, Волновахи, Артемівська, Ясинуватої та Тельманівська.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні проведення Антитерористичної операції загинули п'ятеро українських військових, ще 29 отримали поранення.