Як повідомили журналістам у середу в прес-центрі УСБУ в Дніпропетровській області, при собі жінка мала мандати з підписами ватажків терористичної "ДНР". Зараз затримана передана представникам СБУ.

"За наявними мандатами вона є представником терористів, їх координатором в Мар'їнському і Великоновосілківському районах Донецької області", — йдеться повідомленні відомства.

Читайте також: "Правий сектор" затримав довірену особу Пушиліна

Встановлено, що затримана підбурювала місцевих жителів до непокори законній владі України, закликала до від'єднання Донецької області від України та входження її до складу Російської Федерації, займалася вербуванням жителів області для участі в бандитських формуваннях.

Під час огляду її автомобіля правоохоронці виявили екземпляри агітаційної газети "Новоросія", листівки сепаратистського змісту і гранату РГД-5.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.15 (замах на злочин), ч.2 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України затримала групу осіб, які намагались розповсюджувати на території Дніпропетровської області друковані матеріали із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.